Maj bez grillowania? Niemożliwe.Teraz, gdy coraz powszechniejsze stają się grille elektryczne, majówkę przy ruszcie można zorganizować nawet w kuchni. Jeśli jednak pogoda pozwoli, polecamy tradycyjnie wybrać się na łono natury! Żeby Was zmotywować, w naszych najnowszych Rekomendacjach proponujemy Wam aż dziewięć produktów przygotowanych specjalnie z myślą o grillu. To poważne zadanie. Jedno grillowanie może nie wystarczyć, chyba, że zaprosicie znajomych! Nie będziecie ich musieli długo namawiać, bo menu zapowiada się przepysznie. Oto wszystkie produkty do Rekomendowania:

 

     Karkówka grillowa plastry

     Boczek grillowy plastry

     Zestaw grillowy w marynacie (szynka, karkówka, boczek)

     Kiełbasa rusztowa

     Kiełbaski grillowe zawijane na patyku

     Kiełbaski Bratwurst

     Filet z dzikiego łososia z Alaski z przyprawami

 

Zastanawialiście się kiedyś, kto wymyślił grill w takim kształcie, jaki dzisiaj znamy? Jego twórcą był w połowie XX wieku spawacz George Stephen, który postanowił usprawnić sposób przyrządzania potraw znany już od czasów prehistorycznych. W tym celu zaprojektował półkoliste urządzenie na trzech stalowych nogach, które dzięki pokrywce chroni ogień i potrawy przed wiatrem. Cieszmy się dziś wynalazkiem pana Stephena, grillując karkówkę, boczek, szynkę, kiełbaski i łososia! Życzymy smacznego!

 

Twój głos ma znaczenie!